Herr - A-laget

MIK - IFK Uppsala 4-0
2017-05-14 21:54
IFK Uppsala har haft en tuff start på säsongen med endast en poäng på de inledande fyra matcherna.
Efter förra helgens seger mot Täby var alla nyfikna på hur hemmalaget skulle hantera ett IFK på jakt efter första segern.

IFK startade friskt, redan i första minuten fick man en fin chans när man kom i ett bra läge på högerkanten men Victor visade klass och täckte bollen.
Ett par minuter senare blev ett inlägg från höger till en farlighet som tippades över av Victor.
IFK spelade snabbt och försökte komma runt via kanterna men mitt i deras offensiva start kommer bollen fram till ISa som spelar in bollen till Jocke som inte gjorde något misstag, 1-0 i den 8:de minuten.
Spelet jämnades ut och Märsta hade en farlig omställning efter en halvtimme som tyvärr gick utanför.
Tio minuter innan halvtid fick IFK två nya fina chanser, ett fint bakåtspel som Victor gör en fin benparad på och en nick på hörna.
i den 37:de minuter bryter Munther 40 meter från mål, driver fram mot straffområdet och lossar en kanon som går in till höger om målvakten.
2-0 i halvtid i en halvlek som var betydligt jämnare än vad siffrorna visade.

Andra halvlek tog hemmalaget över.
Strax efter inledningen fick Munther en smäll mot knät men som tur var kunde han fortsätta matchen.
I andra halvlek var det Märstas tur att nyttja kanterna, omställningarna radades upp och målchanserna var många.
i minut 52 kommer Lito runt på vänsterkanten men IFK:s målvakt styr vaket ut bollen.
I 56 minuten fick vi se ett fint mål då Jocke löper på djupet, lägger in bollen till Mulle som lurar ner två försvarare innan han bombar in trean.
65:te minuten går Jocke på djupet igen men bollen styrs utanför målet.
Minuten efter kommer ett nytt inlägg från vänster men avslutet från Jocke går strax utanför.
i 73:dje minuten byts Kevin S in och Munther går ut, ett lyckosamt byte då Kevin bara behövde fem minuter på sig innan han väggspelar med Isa och placerar in 4-0.
I minut 79 går Isa ut och Sajjad kommer in.
Jocke fälls i den 83 minuten och hemmalaget får straff, målvakten räddar och 4-0 står sig tiden ut.
I slutminuten byts Tonny in och Michael går ut.

4-0 blev i underkant efter en riktigt fin andra halvlek där man förutom en frispark för bortalaget ägde alla chanser.
Märsta tar sig upp på en tredjeplats efter segern, nästa match är mot Heby på bortaplan.

Täby FK - MIK Herr 0-2
2017-05-08 23:59
Efter två matcher där vi inte fått de resultat vi önskat var det viktigt att studsa tillbaka och börja plocka trepoängare.

Matchen börjar trist då Gökay var tvungen att utgå pga skada.
Enligt rapport var första halvlek händelsefattig med någon halvchans var.
I matchminut 66 möter Mulle ett inlägg på volley och Märsta har ledningen.
Kevin S som byttes in i minut 63 lägger behärskat in 2-0 i den 73 minuten.
Kombinationen då Aday byts in mot Mulle vilket ger en mer defensiv uppställning med en utvisning då en Täbyspelare får sitt andra gula kort gör att det aldrig blir farligt.
MIK:en åkte hem med tre viktiga pinnar.

Matchens plus: Mulles mål håller enligt Kaj världsklass, vi hoppas på fler delikatesser.

Matchens minus: Vi hoppas Gökays skada inte är allvarlig, hoppas det är en snabb comeback på gång.

På lördag väntar IFK Uppsala på hemmaplan.
MIK - Enköpings SK 1-1
2017-05-03 20:21
Isa gratuleras efter sitt tredje mål på lika många matcher
Omgång tre bjöd på ett hemmamöte med Enköping som var ett riktigt starkt lag under fjolåret.
Enköping kom från en vinst och en förlust precis som hemmalaget.

Hemmalaget kontrollerade första halvlek hela vägen, förutom en kort uppstickare med ett skott mot Victor så var merparten av spelet mot ESK:s mål.
Det dröjde dock till den 25:te minuten innan det blev riktigt farligt, Isa träffade stolpen och på den efterföljande returen så stod tyvärr Jocke offside när han tryckte in bollen.
Med drygt fem minuter kvar på första halvlek vänder Isa bort motståndarbacken och placerar snyggt 1-0 i bortre hörnet.

I halvtid var det inte mycket som tydde på att hemmapubliken skulle behöva bita sönder naglarna men oj så fel vi skulle få...

Andra halvlek lyfter Enköping sitt spel något vilket gav hemmalaget lite mer ytor för sina attacker, flertalet ggr kom man runt för inlägg som man inte lyckades förvalta.
Vid minut 57 startade fyra intensiva minuter:
Jocke kommer runt på högerkanten och lägger ett inlägg i överkant ribba, returen gick tyvärr inte fram till en hemmaspelare.
Två minuter senare kommer Enköping på vänsterkanten, en chansboll seglar genom luften och anfallaren fick en perfekt båge på nicken över Victor.
Direkt efter avspark jobbar MIK:en fram en offensiv frispark där returen letar sig ut till Lito som får en fin träff men Enköpings målvakt var bra placerad.
Med fem minuter kvar tappar vi boll på offensiv halva efter en hörna och ESK kontrar blixtsnabbt, spelaren känner lite kontakt med Moxy och faller. Merparten av 117 åskådare håller andan när straffskytten lägger bollen strax utanför högra krysset.

Matchens plus: Isa ser mer och mer ut som den målskytt klubben letat efter, tre matcher och lika många mål ser lovande ut.

Matchens minus: En match som denna måste sluta med tre poäng, ska man vara med i toppen när serien drar i hop sig har man inte råd att tappa två pinnar i en match där Enköping ser bleka ut. På bortaplan kommer det bli en helt annan historia.
Inför IFK Österåker - Märsta IK
2017-04-19 22:28
På lördag 14:00 på Åkersberga IP är det avspark för Märstas andra match för säsongen.
Det är IFK Österåker som står på andra planhalvan stärkta av första omgångens tre poäng.

IFK Österåker är nykomlingar i Div 3 men ska absolut inte underskattas, man vann Div 4 i stor stil och har en stark trupp. Laget slutade hela 12 poäng före Spånga som kom på andra plats.
Man gjorde hela 80 mål på 22 matcher.
Försäsongen har man gjort jämna resultat med både IFK Stocksund och BKV Norrtälje så det finns kapacitet.

Senast lagen möttes på bortaplan var 2015 då Märsta vann med 2-0 efter mål av Munther och Bagdo (numera Arlanda). IFK Österåker missade fortsatt spel i Div 3 och degraderades vilket knappast lär hända i årets upplaga av Div 3.

Hemmalaget har tränat på under veckan, de flesta som dragits med småskador ät tillbaka och kör.
I stort sett hela truppen körde på i dag och det ser starkt ut.
I premiären bjöds vi på många fina individuella prestationer men också ett tålamod där bollinnehavet var stort.
Jag gissar att Kaj har angenäma problem gällande att ta ut truppen...

SMHI lockar med övervägande soligt och runt åtta grader varmt.