Fotboll
Herr - A-laget

Omgång 1 av årets Div 3 spelad...
2017-04-17 21:02
Hemmalagets inledde årets säsong mot Riala, förra årets möte på Midgårdsvallen slutade 0-0.
Märsta visade direkt att man inte tänkte låta det upprepa sig.
Första halvlek hade MIK ett stort bollinnehav som kanske inte ledde till de riktigt vassa chanserna, däremot kom man runt på kanterna flertalet gånger men inläggen hade inte den kvalité som man önskade.

Andra halvlek försöker Riala flytta upp positionerna en aning, det skapar omställningslägen och på just en sådan drar en av Rialas spelare på sig sitt andra gula kort och blir utvisad.
Det sker i den 60 minuten och på den efterföljande frisparken visar ett av nyförvärven Isa upp en av sina många kvaliteter.
Frisparken går över muren vid första stolpen och hemmalaget leder med 1-0.
Med en man mer kontrollerade man sedan matchen ganska komfortabelt.
I den 81:a minuten bjöds vi på ytterligare en fint mål, Umit drar upp en anfall på högerkanten via ett väggspel med Kevin T. Ett par kliv in i banan och en diagonalpassning till en Lito i fart som inte gjorde något misstag fri med målvakten.
En skön premiärseger med stort spelövertag och ett par fina mål.

Matchens plus:
Det går inte att blunda för ett frisparksmål av den klassen.

Matchens minus:
Seriepremiär och endast två grader varmt? Skärpning nu vädergudar!

Sala FF - Enebybergs IF         4-0

Värt att notera är Salas överkörning av Enebyberg, Sala som enligt spelbolagen kommer vara ett strykgäng visar upp en helt annan sida på planen.
Västerås IK vinner över Heby trots en man mindre i över en hel halvlek och underläge, stark start.
IFK Österåker är det enda lag som tar tre bortapoäng i år via segern mot IFK Uppsala.
Täbys kraftfulla fotboll tog tre starka poäng mot ett finlirande Enköping.
Vallentuna fick enligt rapporter med nöd och näppe en poäng mot Vaksala, bortalaget hade två stolpskott bland annat.

Nästa omgång tar våra svart-gula krigare och åker till Österåker för jakten på tre nya poäng.