Riala- Märsta 1-2
2016-04-30 19:17
Firande efter "Mulles" straff
Det var två lag som jagade sin första trepoängare som möttes i solskenet på Rialas hemmaplan.
Första halvlek var en ganska jämn tillställning även om Märsta hade de bästa chanserna.
Munter nickade strax ovanför ribban och Mass sköt över från nära håll på ett fint inspel bakåt.
I den 29:de minuter blev Dante tvungen att göra ett byte när Rasmus klev av för skada, vi hoppas att det inte blir en långvarig frånvaro.
Aliemamy kom in på mittfältet och Prince klev ner på en mittbackplats tillsammans med Giorgio.
Med 15 minuter kvar blev det nervöst när Viktor fick en rejäl smäll i samband med en hörna, som tur var klarade han sig undan med en svullen näsa och lite blodspillan.
0-0 stod sig i halvtid och undertecknad kunde sitta och njuta av den fina vårdagen.

Andra halvlek hann inte bli mer än två minuter gammal innan Jocke rann igenom Rialas backlinje. Sista utvägen för Rialas back var att fälla honom och Märsta tilldömdes en straff.
Fredrik "mulle" Lindberg förvaltade straffen på bästa sätt och 0-1 är ett faktum.
Märsta fortsätter att vara det lag som för spelet och har chanser till ytterligare mål men ineffektiviteten är tyvärr något som vi sett prov på tidigare under säsongen.
Thomas går av och Roy får kliva in på högerkanten i minut 70.
Riala börjar trycka längre bollar och lyckas i mitten av andra halvlek att etablera lite press på oss och en rensning tar på en av våra egna och helt plötsligt var matchen utjämnad.
Även fast vi är det lag som har ett något stabilare spel och skapar en del fina chanser så är inte Riala ofarliga under sista 15 minuterna, bland annat får de ett friläge som de lyckligtvis inte kan trycka in.
Sista ordinarie minuten kommer Munter fri och blir fälld av målvakten, domaren blåser matchens andra straff. Det blir upprörda känslor i hemmalaget men granskning av situationen på film i efterhand visar att straffen är korrekt dömd.
Prince tar på sig att lägga straffen och trots en räddning från målvakten så får bollen en skruv och studsar in i mål.
Med tre minuter kvar går Munter av och Aday tar plats på vänsterkanten.
Sista minuterna får vi fler lägen att utöka ledningen men lyckas inte hela vägen.

Sett till hela matchen var bortalaget värda segern.

Nästa helg välkomnar vi Enebyberg till Midgårdsvallen.